www.omkonst.com:
Med brinnande solrosögon
Eva Mossing Larsen "Hälsning till Ovidius" - Candyland, Stockholm, 19/5 – 28/5 2017
Text: Susanna Slöör

skriv ut denna text
And until we meet again may God hold you in the palm of His hand
80x80 cm © Eva Mossing Larsen
Persefone, 25x17 cm
© Eva Mossing Larsen

Om en utställning skulle kunna liknas vid en buljongtärning, torde Eva Mossing Larsens på Candyland meritera sig. Nerkokt och koncentrerad är hennes speciella värld för målare (och skulptörer) som inte räds berättelser och det sparsmakade sättet att framföra dem.

Med brinnande solrosögon bevarar Persefone kontakten med världen, till hälften neddragen i underjorden som är hennes lott under halva året. Eva Mossing Larsen knådar gudaberättelserna, de grekiska och efterföljande romerska.
      Narcissus för solens strålar alltför bleka skinkor lär gå en svår febernatt till mötes. Det är inte nådigt för egot att utstå prövningen mot världen runt i kring. En svår läxa för barnet (vid upptäckten av jaget) som när man inte består provet riskerar att utvecklas till ett levande monster. Det är mot dessa som Eva Mossing Larsens figurer höjer garden. Hennes ryttare drar ut och etablerar skydd mot hundarna, de hörntandsvitt gläfsande.

Candylands mycket speciella utställningsrum fungerar utmärkt för Eva Mossing Larsens kärva och djupt sinnliga måleri. Öppettiderna är sparsmakade och bjuder endast nästkommande dryga helg, med högtid och klämdag inräknad. Men missa inte tillfället att stifta bekantskap med den särskilda lyhördhet och djupgående rörelse som färden genom Mossing Larsens berättelse bjuder.

Stockholm 2017-05-24 © Susanna Slöör

 


 


 

 

 


Daphes fötter, h 28 cm
© Eva Mossing Larsen


Narcissos, 56x44 cm © Eva Mossing Larsen

 


Candyland, Stockholm | Omkonsts startsida


 
Dela artikeln via Facebook: Omkonst Facebook>>
Vill du kommentera artikeln maila till redaktion@omkonst.com